Om Ewa Wigenheim

Benny 2 (1).jpg

Nyfikenhet har fört mig genom livet. Det har resulterat i jobb i sju länder, att skriva tre böcker och att arbeta med världens rikaste och fattigaste människor. Som sångerska har jag vunnit Årets talang och har lika många guldskivor som Lill-Babs dvs en. Jag lyckades övertyga ABBA om att få skapa ett museum till deras ära och har arbetat med munkar i buddhistiska tempelskolor i Laos. Jag har alltid följt min egen väg, som sällan varit den enkla, men definitivt den rätta för mig.

De mest inspirerande människorna jag mött på min livsresa har inte läst sig till kunskapen på universitet. De har levt sitt liv och fått ärr på vägen. Så även jag. Av alla dessa munkar, gurus, mentorer och vanliga människor som du och jag, har jag lärt mig att lyckan inte ligger i materiella ting. För att bli lycklig måste man leta inom sig själv. Det är där varje människas äkta värde ligger. 

Be the chanse.jpg
buddha.jpg

Munkarna gav mig i uppgift att skicka den visdom jag lärt mig vidare till andra. Därför arbetar jag idag som livscoach för att hjälpa andra till att hitta sin livsväg. Många veta att de behöver göra en livsstilsförändring, men har svårt att se hur det ska gå till på egen hand. Livet har lärt mig varför vi ofta hamnar snett, men också gett metoder och verktyg hur vi kan hitta tillbaka. Dessa lär jag nu ut till andra kurser och föreläsningar. 

Ibland räcker det med att ändra tankar för att energin ska börja flöda. 

Utbildningar & Sånt

 • Socionom
 • Certifierad Livscoach
 • Diplomerad PR & kommunikation Berghs School. 
 • Diplomerad i mindfulness.
 • Meditationslära i Laos och Thailand 
 • Initiativtagaren och grundaren av ABBA the Museum.  
 • Drivit projektet Love Tour om självkänsla för skolungdomar. 
 • Arbetade som lärare i tempelskolor för buddhistiska munkar.  
 • Sverigechef för Inspiro Academy

 

Böcker

 • Från ABBA till munkarna i Laos. BladhbyBladh Förlag
 • Häng med till Danmark, Bonnier Carlsens förlag
 • En klimakteriekärrings betraktelserVulcan förlag. 

Tidigare yrken
PR-konsult inom näringslivet i 20 år. Bl a för Benny Anderssom och kommunikationskonsult för Björn Ulvaeus. 

I media

 

Svt Opinion.png

Artikel SvT opinion.
"Så behåller du semesterlugnet in i vardagen. Fem tips för en lugnare höst. Läs här

DN.jpg

Arbetstiden började avskaffas av Bill Gates. Läs mer.

besöksliv.png

Artikel i Besöksliv.
Hjärnan bakom Abba-museet: "Komplicerat projekt".
Läs här

Rekondo.jpg

Intervju i Ledarskapspodden Rekondo . Klicka här.

magnusson.jpg

Intervju i sälj & Marknadsförings podden Magnusson&Kröger. 

Lyssna här

kjell.jpg

Intervju i Radio Sörmland. Under skolturnén Love Tour - om att älska sig själv. Med Kjell Haglund m fl. Lyssna.

Kropp, själ och sinne bryr sig inte om deadlines och karriärsplaner. Kropp, själ och sinne har bara behov. Näring, sömn, rörelse bli sedd, hörd, bekräftad och framför allt ha meningsfullhet i vardagen.

Allt i Ewa Life Academy handlar om att ge verktyg för att du ska hitta din meningsfullhet i ditt livet. Centralt är livskunskap, dvs konsten att leva. Något vi aldrig fick lära oss i skolan. De flesta av oss vet mer om andra världskriget än hur en tår ska hanteras. 

Min livskunskap har jag fått av munkar jag arbetat med och av andra läromästare. Men också genom den nyfikenhet som lett mig ut i världen och in i mig själv. Denna livskunskap får du nu del av och den kunskapen leder dig till den du verkligen ÄR! Bort från den som andra vill att du ska vara. Resan leder inåt där alla dina svar på alla dina frågor ligger. För allt du söker finns inom dig.